top of page
IMG_20220902_082337_HDR_edited.jpg
Liikenneturvallisuus ja tiestö kuntoon,
helpotusta autoilijoille
  • Lisätään liikenneturvallisuutta kunnostamalla tieverkostoa, myös alemman tieverkostoon osuudella.

 

  • Meidän on löydettävä ratkaisuja polttoaineiden korotuksien ja vakuutusmaksujen nousujen rajoittamiseen.

Liikenne
Turvallisuus
Ruoka

Vaaliteemat

Suomen tieverkko on päässyt rapautumaan viimeisen kymmenen vuoden aikana suhteettoman paljon.

 

Tämä on seurausta alati pienenevistä tiestön kunnostamiseen varatuista euroista.

Meidän pitää budjetoida huomattavasti suurempia euromääriä, puhutaan miljardien lisäpanostuksesta. Tämä ei tarkoita pelkästään isojen pääväylien kunnostamiseen, tarvitsemme vähintään samansuuruisia lisärahoituksia alemman tieverkon kunnostamiseen. Nämä alemman tieverkon viimevuosien alati pienenevien eurojen puute on nähtävissä tiellä liikkuvien liikenneturvallisuutena, hoitovelan kasvavina menoina.

Toinen merkittävä voimakkaasti kasvavien polttoaineiden hinnan korotuksen tuovat meille Suomalaisille suuria vaikeuksia käydä töissä pidemmällä.

Autoilevilta kerätään ja on kerätty hyvin isoja maksuja, milloin polttoaineiden korotusten myötä, vakuutuksien nousevin osuuksina.

Tähän on löydettävä ratkaisu, jolla ei rasiteta enää yhtään enempää Suomalaisia autoilijoita.

Turvallisuus

Meidän jokaisen turvallisuuden tunne on pidettävä riittävän korkealla tasolla, jotta voimme rauhallisin mielin elää Suomessamme.

 

Valtakunnan turvallisuus on tietojen mukaan hyvissä käsissä, isänmaamme puolustusvoimat huolehtivat siitä omalla jämäkällä osaamisellaan, niin maalla, merellä kuin ilmassa.

Kiitos eduskunnan kauaskantoisesta päätöksestään hankkia ilmavoimille uudet huomisen mittapuut täyttävän hävittäjä kaluston.

Olemassa olevan kaluston toiminta-aikaa on vielä hyvin jäljellä, minkä johdosta uuden hankinta on ennakointi huomiselle ja saamme rauhassa oppia uuden kaluston käytön tuomat ominaisuudet ja mahdollisuudet.

 

Maavoimat ovat saaneet hyvää täydennystä viime vuosina ja aivan näinä päivinä.

Uskottavuus ja tieto ulos päin täällä olevasta vahvasta puolustuksesta rauhoittaa meitä. 

 

Meidän on huolehdittava jatkossa myös riittävän korkeasta rahoituksen budjetoinnista vuosittain, turvataksemme turvallisuuteen parantavien välineiden ym. kaluston ja laitteiden hankinnasta.

Turvallisuutta on myös monet arjen askareiden myötä olevat asiat, kuten huolehtiminen itsestämme, toisistamme, läheisistämme, nuoristamme ja vanhuksistamme.

Tärkeä on osata auttaa ja puuttua nuorten pahoinvointiin, kiusaamiseen

 

Tavoitteena on edesauttaa parantaa mahdollisuutta liikkua levollisella mielin kotimaamme sisällä vuorokauden ajasta riippumati. 

Kotimainen ruoka

Kotimainen ruoka ja lähiruoka on avainasemassa meidän Suomalaisten jokapäiväisessä arjessa.

On ensiarvoisen tärkeää vaalia ja luoda edellytykset tämän toteutumiseen nyt ja huomisen elinvoiman ja jaksamisen suhteen.

 

Meidän alkutuotannon harjoittajien kustannukset ovat viime vuosina kohonneet merkittävästi, lannoitteet, siemenet, tuotantopanokset kokonaisuutena.

Miten on huomioitu alkutuotannon harjoittajia?

Esitykset alkutuotannon harjoittajien suureen tuskaan, lieventää ahdinkoa, ovat jääneet lapsipuolen osaan.

 

Me tarvitsemme merkittäviä parannustoimenpiteitä, lannoitteiden, siementen, polttoaineiden, eteenpäin viemiseksi. On sitten kyse tukipaketeista, tuotantokustannusten pienentämiseksi, tuotteista saatava asianmukainen korkeampi korvaus alkutuotannon harjoittajille. Heidän työn arvostaminen.

 

Isossa mittakaavassa huoltovarmuuden turvaaminen meille Suomalaisille elintarvikkeiden, ruuan riittäminen, myös katastrofitilanteiden varalta, on noussut viimeisen vuoden aikana merkittävään rooliin. Eikä tämä ole ohimenevä ilmiö.

 

Meidän on myös muistettava sellainen tosiasia, Suomalainen ruoka on moninkerroin puhtaampaa kuin Euroopassa tai muualla tuotetut tuotteet. Meillä käytetään vain kymmenesosa kasvinviljelyn rikkakasvien torjunnassa torjunta-aineita.

 

Toinen tärkeä asia niin tämän sektorin kuin myös yleisesti yritystoiminnan jatkuminen, on edesauttaa, kannustaa nuoria, ottamaan vastuut ja jatkamaan isiensä työtä, tilanpidon jatkamisessa. 

Meidän on huolehdittava sukupolvenvaihdokseen liittyvien rahoitusjärjestelmien helpottamiseen, kannustaa nuoria ja vanhempiakin alkutuotannon jatkamisessa.

Yrittäjyys

Tämän päivän nuorissa kasvaa huomisen yrittäjät.

 

Pitkälle yli 90 % Suomessa olevista yrityksistä on pienyrityksiä, alle 10-hengen yrityksiä.

Olemme mielenkiintoisessa ajassa, meidän suuret ikäluokat ovat jäämässä eläkkeelle ja uusia ihmisiä aloittamaan yrittäjinä kaivataan lisää.

 

Yksi alue, missä ja mitä kautta meillä on mahdollisuus edesauttaa syntymään uusia yrittäjiä, on mm oppilaitokset missä koulutusohjelmaan kirjataan yrittäjyyskasvatusta. Siellä luodaan pohjaa kiinnostua yrittämisestä.

 

Toinen, jo käytössäkin oleva on oppisopimuksen kautta alkaa yrittäjäksi. Sekä kummiyrittäjät uusille aloittaville yrittäjille. Heidän kauttaan on mahdollista saada käytännön elämän tuomia ajatuksia, vinkkejä, helpottamaan niitä karikoita, joita elämässä vastaan kävelee.

 

Isossa roolissa on myös valtiovallan valmistelemat toimet, joiden avulla mahdollistetaan yrittämisen aloittaminen, yrityksen alkuvaiheessa olevat rahoitusjärjestelmät. Sekä valtakunnallinen Suomen yrittäjät ja maakunnalliset yrittäjä yhdistykset auttavat olemassa olevia ja aloittavia yrityksiä, yrittäjiä heidän mitä moninaisimmista ongelmistaan.

Yrittäjyys

Vesilahden Keskusta

Katso lisää Keskustan Vesilahden sivuilta

kuuset.png

Lähetä kysymys tai palaute

Lähetä kysymyksesi tai palautteesi Ari Arvelalle tämän lomakkeen kautta

Kiitos viestistäsi! Vastaan mahdollisimman pian.

bottom of page